Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


M. Szabó Mihály: Vigyázz, harapok!

2015.03.14

Álmos kis település néptelen (fő?) utcája. Lassan, ráérősen ballagok. Tekintetem véletlenül egy mívesen megmunkált kapura téved. Rajta zománcozott fémtáblán, fenséges eleganciával felruházott vicsorgó kutyafej, körötte, a legszigorúbb saussure-i értelemben is véve, jelzés értékű felirat: „Vigyázz, harapok!”

 

Ez jó, ez állati vicces! – gondolom némi malíciával, értékelve a legújabb nadrágszabászati technika kicsit sem burkolt, nemes fel nem ajánlását.

 

Mi, emberek, bizony már annyira tiszteljük hűséges társainkat, barátainkat, házunk-várunk (kinek, mi? – aláhúzandó) legbiztonságosabb őrzőit, hogy nevükben egyes szám első személyben nyilatkozunk éppen aktuális érzelmeikről, nem kis etológiai ismeretről és empátiás készségről tanúságot téve ezáltal hazánk, az Európai Unió (én, mint tisztességes magyar állampolgár felháborodottan tiltakozom: a Paks 2 előtti brüsszeli gáncsnál igazán ilyesmiket is figyelembe vehettek volna, de tényleg, hát nem?!) és egyáltalán a nagy világ előtt. (Persze… – csak mellékesen jegyzem meg –, ha csak nem a kutyus világosított fel bennünket ily módon, harmadjára is nekifutva az érettséginek, titokban megszerezve azt az esti-pesti levelező tagozaton.)

 

Milyen jó lenne azért mégis, keresgetem magamban mindjárt mea culpázva, az első építő jellegű analógiát, ha a homo sapiens nemes és kevésbé nemes (!) képviselői is ilyen értelmező jellegű kis eligazító jellegű táblá(ka)t akasztanának – na jó, nem a házukra (mert az, ugye eme voltaire-i világok legjobbikában sem lehet mindenkinek!), hanem mondjuk a nyakukba: „Ma, bal lábbal keltem!”, „Jobb, ha ma kerülöd a társaságom!”, vagy éppenséggel, uram bocsá’: „Vigyázz, harapok!” című, ötletesen díszített, cuki kis feliratokkal!

 

My god! Istenem! – villan át újra meg újra agyamon a zseniális ötlet. Mennyi, de mennyi „pofont”, „kokit”, „sallert” kerülhettünk volna már el eddig is, ha a fenti információk birtokában közeledtünk volna esendő embertársainkhoz!

 

(Egy cseppet sem áltasd magad édes egy honfitársam, mint mindenki, te is épp olyan esendő vagy!) De tudod mit? Talán még most sem lenne olyan késő!

 

Én már tűzöm is ki magamra a mai, az efféle „gondolkodós” napokra érvényes üzenetet: „Az ,építkezés’ ideje alatt, a közlekedés zavartalan!”

 

vigyazz-.jpg

 

Tetszett? Lájkold a blog oldalát is!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép


Facebook

Elérhetőség

Szabó Mihály

Mezőhegyes, Május 1 tér 6/4
5820

06(30)445-91-18

mihaly.mszabo@gmail.com


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Most: 5
Összes: 129204
30 nap: 8202
24 óra: 261